Dronten - Na 43 mooie jaren sluit Rikken Wonen en Slapen aan De Noord 48 in Dronten volgend jaar augustus haar deuren.

Rikken Wonen stopt ermee, nu alles met 70% korting

‘Het pand is op en verbouwen wordt een enorme klus. Dus toen een projectontwikkelaar aangaf geïnteresseerd te zijn in deze locatie, was dat voor mij het moment om de knoop door te hakken en afscheid te nemen van onze woonwinkel’, vertelt Nikolai Rikken.

Geen gemakkelijk besluit
Geen makkelijk besluit. ‘Mijn vader is in 1964 in een houten loods in Biddinghuizen begonnen. In 1978 verhuisde hij met zijn bedrijf naar dit pand in Dronten, om uiteindelijk uit te groeien tot een van de grootste woonwinkels van Flevoland. Je kunt dus wel zeggen dat we, met de verkoop van deze locatie, een belangrijk hoofdstuk in het leven van onze familie afsluiten’.

Bitterzoet moment
Een bitterzoet moment. ‘Als 17-jarige jongen stond ik hier al meubels te verkopen. Zo’n beetje elke spijker heb ik er met eigen handen ingeslagen. Daarnaast hebben we een mooie kring aan trouwe klanten opgebouwd. Ook zij vinden het jammer dat we dichtgaan. Maar het is goed zo, het is tijd voor verandering en nieuwe avonturen’.

Leegverkoop
En gelukkig heeft Nikolai, samen met zijn team, tot augustus 2021 om afscheid te nemen van de winkel. ‘We zijn nog niet weg! De leegverkoop is inmiddels al wel gestart, maar er staat nog meer dan genoeg in de winkel. Ook heb ik onlangs nog een grote partij banken opgekocht, die nu voor een aantrekkelijke prijs in de showroom staan. Ik verwacht de komende maanden wel vaker hele collecties op te kopen. Het duurt dus nog wel even voordat de laatste meubelen over de toonbank gaan’.

Nieuwe uitdaging
Wat Nikolais volgende stap gaat worden, weet hij nog even niet. ‘Ik ga eerst maar eens de boel laten bezinken en een plekje geven. Maar er komt vast en zeker een nieuwe uitdaging op mijn pad. En tot die tijd ben ik gewoon hier in de winkel te vinden!’

Artikel van Door Sanne Bruinsma - Flevopost
Afbeelding Fotostudio Wierd

Rikken Wonen en Slapen heeft vele showroommodellen. Banken, bedden, stoelen, eenkamerstoelen en tafels. Ook staan er in onze showroom zeer veel accessoires. Alles mag weg, met 30% korting. Komt u ook langs om te kijken of uw droommodel er bij staat met extra korting?

opheffingssale